• Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής "Αριστοτέλης"

  • Χαλκιδική - Δωμάτια, Studios, Διαμερίσματα

  • Σίγουρα την έχετε ονειρευτεί

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας και συγκεκριμένα  στην  πανέμορφη  Βουρβουρού υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε την εμπειρία του θαλάσσιου καγιάκ.  Η  περιοχή  προσφέρει  ένα  μοναδικό συνδυασμό θάλασσας με χαρακτηριστικά λίμνης, βουνό καλυμμένο με πυκνό δάσος και  9  μοναδικά  νησάκια  ορατά  από  την  παραλία  κάτι  που  την  κάνει  μοναδικό προορισμό για διακοπές. Πραγματοποιούνται ημερήσιες  εκδρομές  με  θαλάσσια  kayak συνοδεία  έμπειρων οδηγών από αρχές Μαΐου μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Οι εκδρομές αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να κωπηλατήσετε στα κρυστάλλινα νερά γύρω από τη νήσο Διάπορο,το μεγαλύτερο από τα 9 νησάκια του κόλπου, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να εξερευνήσετε  ορισμένες  από  τις  πιο  όμορφες  και  απόκρυφες  ακρογιαλιές  της Χαλκιδικής όπως το Κρυφτό, η Μυρσίνη και τα Γαλάζια Νερά.

Ένας απίστευτος περίπατος ιππασίας στη φύση, που πραγματικά θα σας συναρπάσει! Βάλτε το προστατευτικό κράνος, ανεβείτε στο άλογό σας και απολαύστε μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας! Ακολουθήστε τις οδηγίες του εκπαιδευτή σας και κάντε μια μικρή βόλτα μέσα στο ράντσο ώστε να γνωρίσετε το άλογό σας και να βρείτε τη σωστή στάση του σώματος. Η μαγεία της καταπράσινης φύσης σας περιμένει να τη γνωρίσετε πάνω από τη σέλα του αλόγου! Μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

Ποδηλασία σε πανέμορφες δασικές διαδρομές σε κάμπους, στη λίμνη δίπλα και …μέσα στο ποτάμι. Η διάρκεια ποδηλασίας είναι από 1:30 έως 2 ώρες ανάλογα με τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Υπάρχουν διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας ανάλογα με την απόσταση και τις υψομετρικές διαφορές. Όποια διαδρομή και να επιλέξετε, τα τοπία που θα συναντήσετε μαζί με τους υπόλοιπους ποδηλάτες είναι μοναδικά! 

Απίθανη 2ωρη εμπειρία windsurfing για 1 Μυηθείτε στο συναρπαστικό κόσμο του Windsurfing! Ένα μοναδικό άθλημα που σας φέρνει σε άμεση επαφή με τα στοιχεία της φύσης και αποτελεί εξαιρετική γυμναστική για το σώμα, αλλά και το πνεύμα! Ακολουθήστε τις οδηγίες του έμπειρου εκπαιδευτή σας, δοκιμάστε μια μικρή εξομοίωση στη στεριά ώστε να γλιτώσετε άσκοπες βουτιές στο νερό και απολαύστε μια πρώτη εμπειρία πλεύσης με τη σανίδα σας στη θάλασσα! Οι θάλασσες της Χαλκιδικής σας περιμένουν! Καλή σας διασκέδαση! 

Η πρώτη μορφή του θαλασσίου σκι ήταν η “θαλασσοδρομία” (aqua-planing), όπου ο αθλητής γλιστρούσε στο νερό πάνω σε μια σανίδα (aqua-plane) δεμένη πίσω από ένα “ταχύπλοο” σκάφος. Στον ελλαδικό χώρο, τέτοιες “θαλασσοδρομίες” αναφέρονται την περίοδο 1945-1946 στην περιοχή του Βόλου, με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. 

Η επιθυμία του ανθρώπου να εξερευνήσει τον υποβρύχιο κόσμο είναι τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος. Στην Ελλάδα, μια χώρα με περισσότερα απο 16.000 χλμ ακτογραμμής , η καθημερινή ζωή συνδέεται άμεσα με την θάλασσα. Περίκλειστη και πανάρχαια η Μεσόγειος με τις απότομες βραχώδεις ακτές , τα μεγάλα βάθη, τα διάφανα κρυστάλλινα νερά , κρύβει μέσα της εναν μαγικό κόσμο ελάχιστα γνωστό σε πολλούς! Η είσοδος στον υπέροχο κόσμο της θαλάσσιας ζωής προκαλεί τον σεβασμό και την αλληλεγγύη προς τον μοναδικό κόσμο της Μεσογείου και εμπνέει μικρούς και μεγάλους να ευαισθητοποιούνται και να κινητοποιούνται για θέματα που αφορούν το υγιές μέλλον του θαλάσσιου περιβάλλοντος.